Telefoni feavea'i
+8615733230780
I-meli
info@arextecn.com

O le gaosiga o le maina a Aferika i Saute na toe malosi, o le platinum na siitia i le 276%

E tusa ai ma le MininWeekly, o le gaosiga o maina a Aferika i Saute na siitia i le 116.5% ia Aperila ina ua maeʻa le 22.5% i lea tausaga ma lea tausaga ia Mati.
Platinum group metals (PGM) na sili ona sao i le tuputupu aʻe, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tausaga i le 276%;sosoo ai ma le auro, ma le siitaga e 177%;manganese ore, faatasi ai ma se siitaga o le 208%;ma uamea uamea, faatasi ai ma se siitaga e 149%.
O le First National Bank of South Africa (FNB), o se kamupani e tuʻuina atu auaunaga tau tupe, e talitonu o le siʻitia ia Aperila e le o se mea faʻafuaseʻi, ona o le kuata lona lua o le 2020 na mafua ai ona maualalo le faʻavae ona o le poloka.O le mea lea, e ono iai fo'i se fa'asili-numera ta'ilua i lea tausaga ma lea tausaga ia Me.
E ui lava i le malosi o le tuputupu aʻe ia Aperila, e tusa ai ma le faʻatatauina o le GDP aloaia, o le siʻitia o le kuata i le kuata ia Aperila na o le 0.3%, ae o le averesi o le siʻitaga faalemasina mai ia Ianuari ia Mati e 3.2%.
O le tuputupu a'e malosi i le kuata muamua na atagia i le GDP moni a le alamanuia.O le fua faatatau o le tuputupu a'e o le kuata i le kuata faaletausaga e 18.1%, lea na saofagā ai le 1.2 pasene i le fua faatatau o le tuputupu a'e moni o le GDP.
O le faʻaauauina pea o masina taʻitasi i le gaosiga o le mining e taua tele i le faʻatupulaia o le GDP i le kuata lona lua, o le tala lea a FNB.
O lo'o tumau pea le fa'amoemoe o le faletupe e uiga i fa'amoemoega pupuu o le la'uina.O lo'o iai pea le fa'amoemoe o lo'o lagolagoina pea galuega fa'a'eliina e ala i le si'itia o tau o minerale ma le malosi o le si'itia o le tamaoaiga i pa'aga tau fefa'ataua'iga autu a Aferika i Saute.
Ua ioe Nedbank e leai se aoga o le faia o se su'esu'ega masani i lea tausaga ma lea tausaga, ae o lo'o taula'i i le talanoaina o suiga fa'aletausaga fa'alemasina ma fa'amaumauga o le tausaga talu ai.
O le 0.3% masina-i-masina faʻatupulaia ia Aperila na faʻatautaia tele e le PGM, lea na faʻatupulaia e 6.8%;na siitia le manganese i le 5.9% ma le koale na siitia i le 4.6%.
Ae ui i lea, o le gaosiga o le kopa, chromium ma le auro na faʻaititia i le 49.6%, 10.9% ma le 9.6% mai le tausaga talu ai.
O faʻamaumauga e tolu-tausaga o loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o le gaosiga o le gaosiga ia Aperila na siitia i le 4.9%.
Fai mai Nedley Bank o faʻatauga o minerale ia Aperila na faʻaalia ai se tulaga maualuga, faʻatasi ai ma le siʻitia o le 3.2% mai le masina talu ai ina ua maeʻa le 17.2% ia Mati.O fa'atauga fo'i na fa'amanuiaina mai le fa'atupula'ia o mana'oga o le lalolagi, malosi o tau o oloa ma fa'aleleia galuega i uafu tetele.
Mai le tolu-tausaga averesi, o faʻatauga faʻafuaseʻi na faʻatupulaia e 100.8%, faʻauluina e le platinum group metals ma uʻamea uʻamea, ma o latou faʻatauga na siitia i le 334% ma le 135%, i le faasologa.I se faatusatusaga, o le faatauina atu o le chromite ma le manganese ua faaitiitia.
Na taʻua e Nedley Bank e ui lava i le maualalo o fuainumera fuainumera, ae na lelei le gaosiga o le maina ia Aperila, faʻamalosia e le faʻatupulaia o manaoga o le lalolagi.
O le vaʻavaʻai atu i le lumanaʻi, o le atinaʻeina o pisinisi maina o loʻo feagai ma tulaga le lelei.
Mai le va'aiga fa'ava-o-malo, o le fa'aleleia atili o galuega tau alamanuia ma le si'itia o tau o oloa e lagolagoina ai le la'uina;ae i le va'aiga a le atunu'u, o lo'o tula'i mai a'afiaga fa'aletonu e mafua mai i le fa'atapula'aina o le eletise ma faiga fa'aletulafono le mautinoa.
E le gata i lea, na faamanatu e le faletupe o le faateteleina o le faʻamaʻi o le Covid-19 ma le faʻatapulaʻaina o le tamaoaiga o loʻo aʻafia ai o loʻo avea pea ma faʻamataʻu i le saoasaoa o le toe faʻaleleia.(Fesootaiga o Meafaitino)


Taimi meli: Iuni-21-2021